LICHAAMSWERK

LUISTER NAAR JE LICHAAM, VERBIND JE MET JEZELF


Een lichaam laat zich alleen voelen in het hier en nu, in de realiteit. Het laat je van moment tot moment goudeerlijk en zonder oordeel weten hoe het met je is en wat er speelt. Lichaamsgerichte therapie nodigt je uit daar bewust bij stil te (leren) staan.

Vaak neigen we er toe om zo snel mogelijk van spanning, vermoeidheid, onrust, pijn of ziekte af te willen zijn. En om wat we als goed of aangenaam ervaren, uit alle macht vast te willen houden. Niets menselijks is ons vreemd.... en tegelijk is dit ook een houding die voor verkramping zorgt. Door via het lichaam contact te maken met wat zich voelen laat, kan er ruimte ontstaan voor bewustwording en voor inzicht in wat er echt in je leeft en wat aandacht behoeft. Wat vast is komen te zitten kan zich ontvouwen en in beweging komen. Dat geeft ruimte voor heling in je lichaam, je denken en hoe je in het leven staat.

De beweging naar binnen maken vraagt om gerichte aandacht, om inzet. En uit ervaring weet ik ook niet zelden om een flinke dosis moed. Steeds weer opnieuw.
In een sessie werken we met alle rust en aandacht zodat je alle tijd en ruimte krijgt contact te maken met wat jouw lichaam je te vertellen heeft.
Steeds zal ik je uitnodigen om contact te maken met je binnenste, aanwezig te zijn en te blijven bij wat er opkomt als je met je aandacht bij jezelf bent. Wat wil gevoeld worden? Wat wil je lichaam je vertellen? Wat wil ze in jouw bewustzijn brengen zodat jij je (weer) kunt verbinden met jezelf?

Je kunt je alleen maar verbinden met waar je je bewust van bent. Dat maakt lichaamsgericht werken zo belangrijk en waardevol. Door je via je lichaam te verbinden met haar wijsheid, kun je je verbinden met jezelf en je eigenheid.
In jezelf, op jouw plek, weet je wat goed voor je is. Vandaaruit kun je groeien en waardevolle stappen zetten.
HOE WE WERKEN


Aan het begin van een sessie staan we stil bij hoe het met je gaat, waar je tegenaan loopt, waar je graag naar zou willen kijken. Mogelijk is dat de ene keer heel helder voor je, een andere keer wat minder helder. We beginnen altijd precies daar waar jij bent. 
In afstemming daarop kijk ik wat nodig is. Ik maak intuïtief gebruik van verschillende lichaamsgerichte werkvormen: systemisch lichaamswerk, focusing, individuele opstelling (met vloerankers in de ruimte of figuren op tafel), bewustwordingsoefeningen, massagetherapie.

Voor het dieper werken aan iets zijn vaak meerdere sessies nodig. Bewust werk ik niet met vooruitgeplande trajecten. Het is mijn ervaring dat iets in jou zelf weet of en wanneer de tijd rijp is voor een volgende afspraak. Daar heb ik alle vertrouwen in. Je bent altijd welkom om een volgende afspraak met mij in te plannen. De ene keer kun je daar al in voorvoelen aan het einde van een sessie en een andere keer volgt dat in de dagen of weken na een sessie. Een ontwikkelproces kent haar eigen stappen en eigen tijd.TARIEF

Een sessie duurt 75-90 minuten.
De kosten bedragen €96.

Een afspraak verzetten of annuleren is kosteloos tot 48 uur voor de afgesproken tijd. Daarna wordt het bedrag van de voor jou gereserveerde tijd in rekening gebracht. | De sessiekosten worden niet vergoed door een zorgverzekeraar.


voor persoonlijk contact of het maken van een afspraak