Mijn naam is Hilde. Sinds 2016 heb ik een praktijk voor lichaamsgerichte begeleiding en bewustwording. Hiermee voel ik me dankbaar en in mijn element. 

In een periode waarin chronische gezondheidsklachten mijn vertrouwen in mezelf en mijn lichaam deden wankelen, ik de grip op mijn leven kwijt was terwijl ik dacht mijn leven linksom of rechtsom altijd wel vorm te kunnen geven, liet lichaamsgerichte therapie me weer bij mezelf komen.

Mijn lichaam liet me voelen. Zuiver, subtiel en zonder oordeel. Ze bleek me allesbehalve in de steek te laten, ze kwam me juist tegemoet. Precies waar het moeilijk voor me was mezelf te voelen, in contact te blijven, mijn hoofd het maar al te graag overnam, het me niet lukte om dichterbij het pijnlijke te komen wat er, blijkens de hevige klachten die ik had, onmiskenbaar was. Precies daar reikte lichaamsgericht werken me de hand om stil te staan, om zonder tussenkomst van mijn hoofd te erkennen wat zich voelen liet, te luisteren en aanwezig te blijven. Het leerde me mijn innerlijke wijsheid kennen. Én op die wijsheid te vertrouwen. 
Stap voor stap bewuster voelend ben ik op weg om het leven te omarmen en mezelf daarin te verwelkomen. Om bij mezelf te komen, me meer en meer vrij te voelen mezelf te zijn.


In mijn wezen geraakt door bewustwording via het lichaam en de inzichten die me dat bracht, voelde ik me enorm geïnspireerd om het eigene van lichaamsgerichte therapie nader te onderzoeken en bestuderen. ÉN om zelf als lichaamsgericht therapeut mensen te begeleiden. Gaandeweg kwam daar het systemische aspect van zijn als vanzelf bij. Wat er systemisch speelt in ons drukt zich ook via het lichaam uit: waar we kunnen zijn, waar we onszelf kunnen voelen of juist helemaal niet. Waar we ons lichaam bewonen of waar we van onze plek zijn gegaan, bijvoorbeeld om iets te gaan dragen voor een ander uit ons familiesysteem. 

Iedere keer weer vind ik het fascinerend te merken hoe helend het is als de wijsheid van het lichaam de ruimte (her)krijgt. Wat vrij kan komen wanneer je je kunt verbinden met wat en wie je in wezen bent, in al je facetten. 
Graag nodig ik je uit om te ervaren hoe waardevol lichaamswerk en systemisch werk kunnen bijdragen aan jouw ontwikkeling. Om meer en meer bij jezelf te komen, op jouw plek, in je element. Om op adem te komen, je balans te hervinden, en vanuit een innerlijk weten wat goed voor je is op eigen kracht verder te kunnen.


Mede gevormd en geinspireerd voel ik me door:  Jaaropleiding Familieopstellingen; Yvonne Woordes | SamenSystemischWerken;  Jaaropleiding Familieopstellingen; Elmer Hendrix | IVSW  ;   Jaaropleiding Focusing & Lichaamswerk, Esther Wijs | HOLOS Academie   ;  Systemisch werk via het lichaam | Het Roepen van de Ziel ;   Opleiding Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies| Rouwen met compassie   ;    Massagetherapie | HOLOS Academie  ;    Reiki I en II | Nederlofcentrum/Reiki Instituut Amsterdam


Samen met mijn man Michel woon ik in Overveen.