knippagina lichaamswerk


Een lichaam laat zich alleen voelen in het hier en nu. Signalen in ons lichaam zijn uitnodigen om stil te staan bij wat er speelt, bewust te worden opdat we kunnen groeien. Daarmee is het de uitgelezen bron voor je persoonlijke ontwikkeling.


Het mooie is: ons lichaam hebben we altijd bij ons en tot onze beschikking.

Ons lichaam is de ons van nature gegeven wijze raadgever om te voelen wat er echt leeft, om bij ons zelf te zijn en te blijven. Met alles wat zich in het moment laat voelen. En in het volgende moment, en het volgende moment.

Steeds weer bewust worden.
Meer en meer bewust worden.
Meer en meer inzicht krijgen in onze trauma's, patronen waar we keer op keer tegen aan lopen, dingen waar het moeilijk mee verbinden blijft.

Verbinding geeft kracht. Als je bij jezelf bent, op jouw plekweet je wat goed voor je is. Daarmee kun je waardevolle stappen zetten voor jezelf.

Bewustwording/ bewustzijn kan je helpen een gezonde innerlijke houding te ontwikkelen voor jezelf als mens, namelijk die van verbinding met onszelf en wel op zo'n manier dat je voor het grootste deel van je aandacht aanwezig blijft bij jezelf, om van daaruit je te verbinden met een ander. 
Om aanwezig te kunnen zijn in contact met een ander denken we met onze aandacht volledig bij die ander te moeten zijn, maar dit kost vaak veel energie.LICHAAMSBEWUST

SYSTEMISCH BEWUST

systemisch lichaamswerk - systemisch bewust via het lichaam
systemisch bewust via opstelling

Belang lichaamsgericht werken
Bewustwording
Innerlijk luisteren
Systemisch bewustwording/ systemisch veld - jouw plek
Helende beweging
Stilte

lichaamsgericht werken

Werkwijze:
vraag - veld
signalen en bewegingen lichaam volgen

bewustwordingsoefeningen, systemisch werk (opstelling mbv vloerankers, houten poppetjes), focusing, systemisch werk via het lichaam, massagetherapie, reiki